Jasper Schweppe (bas)

afbeelding
Jasper Schweppe begon zijn studie aan het conservatorium in Zwolle en behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Jasper heeft ervaring met veel verschillende muziekstijlen. Van het 1000 jaar oud gregoriaans bij ensemble Hartkeriana tot hedendaagse muziek. Graag zingt hij barok en vroege barokmuziek. Elk jaar komt J.S. Bach veelvuldig voorbij, maar een speciale interesse heeft hij voor componisten als Claudio Monteverdi en Constantijn Huygens. Jasper zong in diverse operaproducties. Met Frans Brüggen en zijn Orkest van de 18e eeuw zong hij mee in de internationale productie Les Indes Galantes van Rameau. Maar ook bij Camerata Trajectina zong hij diverse opera's waaronder een productie met Gerrit Komrij. Jasper werkt met regelmaat met dirigenten als Ton Koopman, Jan Willem de Vriend, Risto Joost, Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra en Pieter Jan Leusink. Hij won de 1e prijs tijdens Musicora in Parijs, een concours voor Frans lied uit de 20e eeuw. Daardoor zong hij veel recitals door heel Europa. Zijn CD La Bonne Chanson met liederen van Fauré op tekst van Verlaine werd door de pers lovend ontvangen. Jasper zingt als koorzanger in alle belangrijke professionele koren in Nederland en hij is sinds 2005 kernlid en artistiek coördinator bij het Nederlands Kamerkoor.

Website Jasper Schweppe

CONCERTEN

Vrijdag 15 Dec | 19.30
Amsterdam, Muziekgebouw aan 't IJ
Zaterdag 16 Dec | 19.30
Naarden, Grote Kerk
Zondag 17 Dec | 16.30
Braunschweig (DL), Sint-Martinuskerk
Dinsdag 19 Dec | 19.30
Lochem, Grote of Sint-Gudulakerk
Woensdag 20 Dec | 19.30
Utrecht, TivoliVredenburg
Zaterdag 23 Dec | 19.30
Leiden, Pieterskerk