Marian Dijkhuizen (alt)

afbeelding
Mezzosopraan Marian Dijkhuizen studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Maria Acda en Sasja Hunnego en vervolgens aan de Hochschule der Künste in Zürich bij Werner Güra. Daar behaalde ze in 2011 haar Master Opera met onderscheiding. Voor deze studie ontving ze beurzen van het Fonds van de Podiumkunsten, het Prinses Bernhard Cultuurfonds en het Willem Mengelbergfonds. Bovendien werd haar nog extra het Margit Widlund-stipendium toegekend. Naast haar studie volgde ze masterclasses bij onder andere Thomas Hampson, Margreet Honig, Meinard Kraak, John Norris en Tom Allen. Momenteel wordt ze gecoacht door Abbie Furmansky.

Marian won prijzen bij het Prinses Christina Concours, het Kiwanis Wettbewerb in Zürich en bij het internationale concours CantateBach in Greifswald. Haar repertoire reikt van werken uit de vroege barok tot modern repertoire. Zo zong ze de titelrollen in de opera ́Radamisto ́ van Händel, in ́Simplicius Simplicissimus ́ van Hartmann en de rol van 'Nummer Drei ́ in de nieuwgeschreven opera ́Forelle Stanley ́ van de zwitserse componist Daniel Fueter.

Vanaf februari 2015 is ze in diverse Europese steden te zien in Trauernacht. In deze voorstelling met scènische Bachcantates werkt ze samen met regisseur Katie Mitchell en het ensemble Pygmalion onder de leiding van Raphael Pichon. Marian zong de altsoli in oratoria van o.a. Bach, Händel, Mozart, Mendelssohn, Dvorak en werkte daarbij samen met orkesten als Concerto Copenhagen, Stella Matutina, Kammerorchester Basel en Il Concerto Viennese.

Marian zingt sinds 2013 regelmatig bij het Nederlands Kamerkoor.

CONCERTEN

Vrijdag 15 Dec | 19.30
Amsterdam, Muziekgebouw aan 't IJ
Zaterdag 16 Dec | 19.30
Naarden, Grote Kerk
Zondag 17 Dec | 16.30
Braunschweig (DL), Sint-Martinuskerk
Dinsdag 19 Dec | 19.30
Lochem, Grote of Sint-Gudulakerk
Woensdag 20 Dec | 19.30
Utrecht, TivoliVredenburg
Zaterdag 23 Dec | 19.30
Leiden, Pieterskerk